Kerületünkben immár kilencedik alkalommal szeretnénk, ha megvalósulna a szavalóverseny. A koronavírus-járvány miatt idén októberben úgy döntöttünk, hogy a novemberi időpont helyett szerencsésebb, ha a magyar kultúra napja tiszteletére rendezzük meg az általános és középiskolás diákok számára a szavalóversenyt.
Jelen pillanatban a hagyományos lebonyolításhoz a január 20-i időpont is problémásnak tűnik.
A versenyt viszont szeretnénk megrendezni.
AMI MÁS LESZ

A koronavírus-járvány alakulása kiszámíthatatlan, ezért a szavalóversenyt ebben a tanévben is online formában bonyolítjuk le.
A benevezett tanulók előre felvett versmondását kell eljuttatni hozzánk. Ezt értékeli majd a zsűri, s dönt a helyezésekről.
AZ ONLINE EREDMÉNYHIRDETÉS TERVEZETT IDEJE:
2022. január 21. péntek 18 óra
Megtekinthető lesz facebook és honlap oldalunkon.
Terveink között szerepel, hogy a szavalóverseny győztesiről videóösszeállítást készítünk, ami honlapunkon és facebook oldalunkon is látható lesz.

AMIT A VERSENYRŐL ÉRDEMES TUDNI
A szavalóverseny egy fordulóból áll. Szeretettel várunk minden olyan diákot, aki 1-12. évfolyamra jár, és szeret verset mondani.
A verseny – elképzelésünk – szerint – 8 korcsoportban zajlik:
1. osztályosok, 2. osztályosok, 3. osztályosok, 4. osztályosok, 5. osztályosok, 6. osztályosok, 7 – 8. osztályosok és 9 – 12. osztályosok
Természetesen a létszám függvényében ez a beosztás változhat.
Az általános iskolások Kukorelly Endre vagy Varró Dániel, a felső tagozatosok Varró Dániel vagy Babits Mihály, a középiskolások Babits Mihály egy versével indulhatnak.
Az első és második korcsoportban az elmondásra kiválasztott vers 1 perc körül, a harmadik és negyedik korcsoportban 2-3 perc között legyen, az ötödik-hetedik korcsoportban 3-4 perc körül, a nyolcadik korcsoportban se haladja meg a 4 percet.

A benevezett tanulók száma nincs korlátozva, de felkészült, versmondásban már bizonyított gyerekek jelentkezésére számítunk.
Online zsűrizés: 2022. JANUÁR 11-12
A verseny részleteiről a visszaküldött nevezési lapok után tájékoztatjuk az iskolákat.
Jelentkezés és információ: Katona Gyöngyi/katona.gyongyi@ujkk.hu /06-70-430-5627