Együtt – Egyedül

2022. január 21. 18:00 (péntek)
Megnyitó: január 21. 18 óra
Megnyitja: Boldizsárné Kovács Gizella művésztanár
Közreműködik: Don Attila – gitár
Helyszín: Polgár Centrum – Újpest Galéria (1042 Árpád út 66.)
A belépés díjtalan.

Modern Műhely
Az idén 15 éves Modern Műhely csoport húsz quiltművészből áll. A tagok mindegyike erős egyéni látásmóddal és alkotói módszerrel rendelkezik. A csoporttalálkozóikon az egyéni alkotás közben megfogalmazódó kérdéseket vitatják meg és készülnek a kiállításokon való együttes megmutatkozásokra. Erre utal a tárlat címe: „Együtt – Egyedül”.

Modern Műhely

A Modern Műhely alkotói kört 2006-ban alapítottuk. Az eredeti céljaink között technikai eszköztárunk, alkotói módszereink, látásmódunk fejlesztése, a gondolataink képi megjelenítésének támogatása szerepelt, és ezek összességében a mai napig változatlanok maradtak.

Tagjaink mindegyike erős egyéni látásmóddal és alkotói módszerrel rendelkezik, és mindenki önállóan dolgozik. Csoporttalálkozóinkon az egyéni alkotás közben megfogalmazódó kérdésekre keressük a közös válaszokat. Összejöveteleinken mindenki számára tanulságos a közös gondolkodás, ezért csoportunk munkamódszeréhez tartozik a készülő munkák elemzése, figyelemmel kísérése az ötlettől a megvalósulásig.

Az elmúlt 15 évben közel 40 alkalommal állítottunk ki a magyarországi bemutatkozásokon túl Európa számos nemzetközi quilt fesztiválján, többek közt Franciaországban, Nagy-Britanniában, de eljutottunk Tajvanba is. A járvány idején két virtuális tárlatot készítettünk.
Tagjaink önálló kiállításokkal is rendszeresen bemutatkoznak, és sikeresen szerepelnek nemzetközi pályázatokon.

Mostani kiállításunknak az „Együtt – Egyedül” címet adtuk, mivel bár a világjárvány miatt kevesebbet voltunk együtt, most is arra törekszünk, hogy alkotásaink egymás mellé téve integráns egészet alkossanak.

A Modern Műhely tagjai:

Acélosné Solymár Magdolna
Atkins Zsófia
Bornemisza Eszter
Csáki Gyöngyi
Felber Irén
Hegyi Csilla
Kelemen Emma
Kosztelnik Edit
Lázár Éva
Mándrik Nóra
Nagy Enikő
Pásztor Piroska
Pintér Zsuzsa
Polyák Ildikó
Rigler Marianna
Siposné Cseh Margit
Sólyom Melinda
Szomor Ágnes
Váradi Gyöngyi
Winter Rozál


Az események készült képeink: