Struktúrák és Stációk

2022. május 11. 18:00 (szerda)
Helyszín: Polgár Centrum – Újpest Galéria
1042 Budapest Árpád út 66.

A kiállítás május 11- június 10 között tekinthető meg.
A belépés díjtalan.

GYŐRFFY SÁNDOR

1951-ben született a Balaton-felvidéki Kapolcson. A növény- és állatvilág közelsége döntő hatással volt szellemi fejlődésére. A természeti formák és az élővilág motívumai néha elvontabban, máskor felismerhetőbben jelennek meg műveiben.
1970-ben Budapestre költözött, általa választott művészcsoportokban és idős mesterek mellett tanult festészetet és grafikát. 1976 óta kiállító művész.
Tanulmányutakat tett, valamint művésztelepeken dolgozott és szimpozionok résztvevője volt tizenegy európai országban. Ösztöndíjasként hosszabb időt töltött Nyugat-Berlinben és az Amerikai Egyesült Államokban. Nyelvismeret: német, francia, angol.
Műveket alkot a következő műfajokban: egyedi és sokszorosított grafika, fotó, festészet, szobrászat, mail-art, térberendezés, land-art, performance. Korábbi működési területei: kísérleti színház és film.
Eddig 100 önálló kiállítása volt és mintegy 600 csoportos kiállításon vett részt.
Művei megtalálhatók 19 ország 58 múzeumában és egyéb közgyűjteményében, valamint számos magángyűjteményben.
1979-ben társalapítója az Art-el művészcsoportnak.
1997-ben alapító tagja és művészeti alelnöke a Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesületnek.
A Muravidék című kulturális folyóirat főszerkesztője.

Tagságok
Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete, Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége, Fiatal Képzőművészek Stúdiója (tiszteletbeli tag), Magyar Grafikusművészek Szövetsége, Magyar Festők Társasága, Magyar Illusztrátorok Társasága, Magyar Vízfestők Társasága, Vajda Lajos Stúdió, MAMŰ Társaság, Muravidék Baráti Kör, Art 9 Ferencvárosi Képzőművészek Egyesülete, Újpesti Művészek Társasága