Szombaton színház

2022. szeptember 10. 19:00 (szombat)
Sok évnyi kihagyás után – folytatván a hajdani Ady Endre Művelődési Központ és az Újpest Színház hagyományait – szeretnénk visszacsábítani színházkedvelő felnőtt nézőinket.

Szeptembertől találkozzunk az Ifjúsági Házban a Szombaton Színház keretein belül.
A sorozat első előadásaként a világhírű rendező Patrick Süskind „A nagybőgő” című darabját tekinthetik meg Klem Viktor főszereplésével.

Időpont: szeptember 10. (szombat) 19 óra
Helyszín: Újpesti Kulturális Központ Nonprofit Kft., Ifjúsági ház (1042 Budapest, István út 17-19.)
Sorozatindító színdarabunkra a jegyek kedvezményesen, 1 900 Ft/db áron válthatóak az Ifjúsági Házban, illetve a jegy.hu-n.

Klem Viktor korosztályának egyik legkiválóbb színművésze. Olyan filmek, sorozatok és színdarabok fűződnek nevéhez, mint a több nemzetközi és hazai díjjal kitüntetett Post Mortem, a Mintaapák, a Hacktion vagy éppen a Trokán Nórával közös filmes időutazás a Múviláv…
Viktor ezúttal komolyabb vizekre evez és egy különleges műfajban, a monodrámában csillogatja meg tehetségét.

Rövid leírás a színdarabról:
„Létezhet zenekar prímhegedű nélkül, fúvósok nélkül, rézfúvósok, üstdob nélkül, de nem létezhet zenekar nagybőgő nélkül.”
A nagybőgő egy közvetlen beszélgetés a zenész és a néző között.
A nagybőgős őszintén vall az életéről, szerelméről, a zenéhez, társadalomhoz fűződő viszonyáról, gyengeségeiről, vagy éppen játszik a hangszerén.
Klem Viktor a következőképpen foglalta össze, miről szól számára A nagybőgő: “Választott eszközünk, mellyel alkotni és életben maradni kívánunk, hozott képességeink avagy tehetségünk, s a kialakított életterünk, melyben szabadságunk lehetőségét reméltük: saját börtönünkké válhat. Ennek felismerése és megélése, s a mindezen való továbblépés állandó problémánk, nem életkori sajátosság. A nagybőgős ismeri saját határait, elfogadta a neki jutott szerepet, de megőrzi a vágyát, miszerint egyszer nagyot ordít a zenekari árokban s akkor, ha csak egyetlen másodpercre is, végre mindenki egyedül őrá figyel majd.”