Kacsóh Pongrác-Petőfi Sándor: János vitéz

2022. szeptember 19. 17:00 (hétfő)
„Mi csak játszunk, mesélünk és dalolunk. Könnyedén a komolyról. Az élet legszebb, legfontosabb dolgairól. Szeretet, jóság, ostobaság, bátorság, hazugság, bölcsesség, hiúság, félelem, szerénység, kapzsiság, harag, torkosság, megbocsájtás… és minden más is….”
A kisiskolás gyerekek bevonása a művészetek világba elengedhetetlenül fontos. Ebben az életszakaszban a legfogékonyabbak a gyermekek, ilyenkor tudnak igazán lelkesedni, szeretik megismerni a számukra ismeretlen világot, rendkívüli a befogadóképességük. Éppen ezért kisiskolások számára olyan előadásokat készítettünk, melyekben zenei, színházi élményt kaphatnak. Előadásainkat úgy terveztük meg, hogy egy óra alatt megismerkedhetnek egy-egy darab csaknem teljes változatával.
Célunk, hogy a zenés darabok segítségével meseszerűen, sok humorral ötvözve szerettessük meg a komolyzene műfaját. Előadásunkon nincs narráció, a gyerekek teljes értékű színházi előadást láthatnak. Énekeseink főszerepek sorozatát énekelték, játszották már szerte az országban, így az iskolai változathoz alkalmazva nem lesz nehéz kicsit másképpen, a gyerekek bevonásával előadni a darabot.
Kacsóh Pongrác – Petőfi Sándor: János vitéz c. daljátékát szeretnénk bemutatni a Koncertmuzsika Zenekar közreműködésével.

Előadásunk szereplői:

Jancsi, János vitéz: Kádár Szabolcs János
Iluska, Francia királylány: Pánczél Klaudia
Bagó, Csősz: Koczka Tamás
Francia király: Mesterházy Gyula
Mostoha: Várhelyi Éva
A díszleteket Márk Éva festőművész készítette
Közreműködik a Koncertmuzsika Zenekar, karmester: Csányi Valéria
Rendező: Mesterházy Gyula

Helyszín: Ifjúsági Ház
Budapest István út 17-19. (1) 231 7070 ujkk@ujkk.hu
Belépés: díjtalan, de regisztrációhoz kötött szakacs.agnes@ujkk.hu