My way – Az én utam

2022. szeptember 12. 17:00 (hétfő)
Megnyitó időpontja: szeptember 12. (hétfő) 17 óra

A kiállítást megnyitja: Lovas Zsuzsanna Lux Drámapedagógus
A zenész fellépő: Gabor Amadeus latin-jazz gitárművész

A kiállítás megtekinthető: szeptember 12-24.
Hétköznapokon 8-20 óráig, hétvégenként pedig az intézmény egyéb rendezvényeitől függően
Helyszín: Újpesti Kulturális Központ Nonprofit Kft. – Ifjúsági Ház
(1042 Budapest, István út 17-19.)

„Csurgai Éva festőművész vagyok. Realista festőnek vallom magam.
A My way- Az én utam címet adtam a mostanra összegyűlt festményeim kiállításának. Azért ezt a címet választottam, mert úgy érzem, hogy ez tükrözi azt az útkeresésemet, amit a festészetben tettem és még tenni szeretnék. Ez a kiállításom arról fog szólni, hogy megmutathassam a festészet iránt érdeklődőknek, a sokoldalúságomat. Ami szerintem jellemző a festészetemre. Ezért válogattam ki a többi képeim közül ezt a képi világomat, belső érdeklődésemet tükröző, különböző technikával készült műveimet. 2016-tól 2022-ig 6 év alatt készült munkáimat láthatják az érdeklődők.
A kiállított festményeim, grafikáim véleményem szerint azt is megmutatják, hogy nyitott vagyok a kortárs művészetre, de a magam belső témáival szeretek inkább foglalkozni.
Kedvenc témáim minden, ami szép, legyen az a természetben megtalálható, vagy kicsit a keleti kultúrában is barangolva, megmutathassák az egzotikum iránti érdeklődésemet. A pillangók, a papagájok, flamingók lefestését azért választottam, mert szeretem a természet csodáit, sokszínűségét. A gésák és a balett-táncosok világában is a harmóniát véltem felfedezni, és megmutatják ezek a képeim, érdeklődésemet a más művészeti műfajok iránt is.
Igyekeztem úgy kiválasztani a festményeimet, hogy ezt a harmónia, esztétika útjain keresztül tükrözze az én utamat, a belső képi világomat is.
A My way -Az én utam címet is azért adtam a kiállításomnak, hogy a különböző technikák, de főleg olajjal készült képeimmel megmutassam a művészetek iránt való sokszínű érdeklődésemet. És ezek a különböző tematikájú képek megfestése nyomán a témák különbözősége is formálta az ízlésemet, és ezzel kijelölte az utamat a festészetben. Remélem, hogy sikerül ezzel a mostani kiállításom tartalmával megmutatnom a bennem rejlő sokszínűséget.”

Sok szeretettel várok minden kedves érdeklődőt!

Csurgai Éva


Az események készült képeink: