Visszatekintés

2022. szeptember 30. 18:00 (péntek)
Megnyitó: szeptemner 30. (péntek) 18 óra
A kiállítás megtekinthető: szeptember 30-október 22.
Hétfőtől szombatig 10-18 óráig. Vasárnap zárva.

Révész Napsugár
plasztikus, érmész-grafikus
Született 1944. június 17-én Bábolnapusztán.
Tanulmányai: 1968-ban fejezte be a Képzőművészeti Főiskolát.
Mesterei: Kmetty János, Kádár György, Ék Sándor, Rozanits Tibor és Szabó Iván.
1968-1970: A Kecskeméti Művésztelepen élt, később Debrecenben alkotott. 1980 óta Székesfehérváron él
Révész Napsugár sikeres képzőművész, aki rajzaival beszélteti a körülötte lévő világot, a tárgyakat. Azt mondja: – Egy virág szerelem elmondója lehet, egy száraz napraforgó az elmúlást idézheti, viharvert fák sorsokról mesélnek, egy széken maradt kabát ráncaiba viselőjének mozdulata íródott bele.
Elsősorban grafikusnak tartja magát, azt vallja: – Mindennel, amit lerajzolok, megmintázok, láttatni, elgondolkodtatni szeretnék.
Otthona Székesfehérvár, de azt mondja, valójában a Dunántúlon él: a Velencei-tó partján, Budapesten, a Balatonon, és közben sokat gondol az Alföldön eltöltött évekre.

Révész Napsugár igaz hittel készült alkotásai megdolgoztatják a kiállítások látogatóit: sok-sok fel- és megfejtésre váró feladatot adnak.
Alkotási nem ismeretlenek az Újpesti Galéria látogatói számára, több alkalommal láthatták grafikáit, kisplasztikáit, érmeit.

Most új, gondolatébresztő alkotásokkal jelentkezik, keresve a legmegfelelőbb kifejezést, anyagot, technikát gondolatai megjelenítésére. Ugyanakkor régebbi alkotásaiból is bemutat kontrasztként, vissza idézve az elmúlt idők gondolatvilágát, érzéseit, hangulatát. Munkáiban fellelhető hogy napjaink problémái foglalkoztatják.