XXII. Jubileum

2022. november 21. 17:00 (hétfő)
Megnyitó időpontja: november 21. (hétfő) 17 óra
A kiállítást megnyitja: dr. Patrus Sándor – Magyar Fotóművészek Világszövetsége elnöke
A kiállítás megtekinthető:
2022. november 21. – 2022. december 15. Hétköznapokon 8-20 óráig, hétvégenként pedig az intézmény egyéb rendezvényeitől függően
Helyszín: Ifjúsági Ház – Új Galéria
(1042 Budapest, István út 17-19.)

2022-ben ünnepeljük a Magyar Fotóművészek Világszövetsége megalakulásának 20. évfordulóját. A valamikor 27 fővel alapított szövetség mára 9 ország 182 fotósát tömöríti magába. Az elmúlt évek során nem felejtettük el az eredeti céljainkat. Az anyaországi és a határon túli magyar vagy magát magyarnak valló fotósok, alkotók érdekképviselete, a fotós szakmai ismeretek bővítése, a tagok munkáinak széles körű megismertetése mellett a magyar identitás ápolása és a hagyományok megörökítése áll továbbra is működésünk középpontjában. Nem kis büszkeséggel mondhatom, hogy a Magyar Fotóművészek Világszövetsége és tagjai az évek során a hazai és nemzetközi fotográfiai közélet meghatározó szereplőivé váltak.
Az idei XXII. Nemzetközi-Magyar Fotószalonra 5 kategóriába rekordszámú alkotó – 7 országból 147 fotós 1617 alkotás – küldte be pályázati anyagát. Általános kategóriába – a jubileumra való tekintettel – az elmúlt 20 év legsikeresebb fotóit vártuk.

A Magyar Fotóművészek Világszövetsége munkáját és szakmai színvonalát reprezentálja ez a kiállításunk és az ennek apropóján megjelenő katalógusunk, valamint a ‘Kortárs Magyar Fotóművészet 2022.’ évkönyvünk, amelynek még idénre tervezzük a kiadását.


Az események készült képeink: